Hockey – en olympisk sport

Internationale hockeykonkurrencer begyndte i 1895, og var første gang på det olympiske program i london, 1908. Senere igen i Antwerpen i 1920, og fra Legene i Amsterdam 1928 har hockey været en fast bestanddel af de Olympiske Lege.
Efterspørgslen efter flere konkurrencer førte til introduktionen af verdensmesterskabet i 1971, og siden asiatiske, europæsiske og pan-Amerikanske mesterskaber.

Indien er den største hockeynation i den olympiske historie. Et faktum der ikke er usædvanligt som man skulle tro, da sporten er sammenlignelig med amerikansk college Football. Mellem 1928 og 1956, vandt Indien 6 guldmedaljer, og 30 kampe i træk. Dette endte i 1960 med et nederlag til Pakistan i finalen.

For at få en idé om hvilke lande der er de største hockeynationer, er her en liste over de lande der deltog ved de Olympiske Lege 2012 i London: Australien, New Zealand, Argentina, Sydafrika, Tyskland, Pakistan, Indien, Holland, Sydkorea, Spanien, Storbritannien, Belgien.

Danmark har flere gange deltaget ved OL, men det ligger mange år tilbage, og for tiden er Danmark et stykke fra verdenseliten når det gælder udendørs hockey.